Bio

Delise maakt Nederlandstalige popliedjes, gemixt met een beetje singer-/songwriter en pop/rock. In haar liedjes staan steeds haar heldere stem en boodschap van het liedje centraal. Hierbij is haar christelijk geloof een onmisbare inspiratiebron. “Liedjes schrijven en performen is voor mij een manier van verhalen vertellen.” Aldus Delise. “Ik schrijf mijn liedjes vaak naar aanleiding van een proces waar ik zelf doorheen ben gegaan. Met mijn muziek hoop ik mijn luisteraars te bemoedigen, maar ook aan het denken te zetten over serieuze en minder serieuze zaken.”

Opgemerkt door Robin Groenveld (Vrienden van Amstel LIVE)

Al op 12 jarige leeftijd begint Delise met zingen, gitaar spelen en liedjes schrijven. Wanneer ze 14 jaar is, worden haar liedjes opgemerkt door Robin Groenveld, bedenker en organisator van Vrienden van Amstel LIVE. Hij brengt haar in contact met Bas Kennis (BLØF) en Holger Schwedt, waar ze enkele jaren mee samenwerkt. Daarnaast wordt ze begeleid door de begeleidingsband van Anouk. “Dit was écht een kans om kennis te maken met het vak van muzikant. Ik leerde bijvoorbeeld hoe ik in een studio moest inzingen, hoe ik mijn liedjes kon verbeteren en hoe ik op een podium moest performen.” zegt Delise.

Prijzen

Al op jonge leeftijd wint Delise een aantal prijzen; zo bereikt ze met haar band de tweede plaats tijdens de Battle of the Bands in Londen en krijgt ze een eervolle vermelding voor haar liedje “Everything Breaks” tijdens de International Songwriter Competition in de Verenigde Staten. “Ook mocht ik optreden in Ahoy’ met mijn band tijdens The Chrystal Ball Party. Daarnaast mocht ik het liedje ‘Like an Angel’ inzingen voor de film Het Schnitzelparadijs.” In 2008 neemt Delise deel aan het programma Rock Nation op RTL 5 en doet ze mee aan X-Factor op RTL 4.

Rechten studeren

Toch durft ze een bestaan als artieste niet aan. Delise: “Ik koos voor een studie Rechten aan de Universiteit Leiden en ging daarna werken als juriste. Ik wilde advocaat worden met een eigen advocatenkantoor. Ik zag het al helemaal voor me.” Delise sluit rond 2010 daarmee het hoofdstuk muziek maken voor zichzelf af. Wel blijft ze liedjes schrijven en treedt zo nu en dan op. Zo zingt ze het lied “Toch een beetje thuis” in voor het programma ‘De Verandering’ en wordt ze tijdens haar studie verkozen tot Beste Songwriter van de VU Amsterdam en – een jaar later – van de Universiteit Leiden. “Het schrijven van muziek en het optreden, deed ik in die tijd puur voor mezelf als hobby. Ik was niet meer van plan om dat nog serieus op te pakken.”


Burn-out

Na enkele jaren werkzaam te zijn als jurist, keert ze in 2016 terug naar de muziek. De aanleiding hiervoor is een burn-out in 2015. ”Doordat ik stilgezet werd, ging ik nadenken over de keuzes die ik had gemaakt. Ik realiseerde me dat het pijn deed dat ik gestopt was met muziek maken. Terwijl ik eigenlijk niet zonder muziek maken kan. Van muziek maken krijg ik energie, ik bloei er van op. Bij al het andere voorgaande dat ik deed, vloeide de energie juist bij me weg,” zegt Delise hierover. “Toen besloot ik: ik ga weer terug naar de muziek. Maar wel op een andere manier. Ik besloot dat ik liedjes in het Nederlands wilde schrijven en dat ik ook mijn christelijk geloof wilde verwerken in mijn muziek. Want ik had me tijdens mijn burn-out gerealiseerd dat mijn geloof mijn houvast en het fundament van mijn leven is. Dáár wilde ik over schrijven.”

 

Bladzijde 1

In 2018 brengt Delise haar debuutalbum Bladzijde 1 uit, waarbij ze samenwerkt met onder andere Henk Pool, Matthijn Buwalda en MaddoC (Damascus). Bladzijde 1 wordt genomineerd voor verschillende Zilveren Duif Awards 2019 en krijgt aandacht op verschillende radiostations, waaronder 100% NL en NPO Radio 1 (onder andere door Frits Spits). In het najaar van 2019 verzorgt Delise het voorprogramma tijdens de “Niet van deze wereld”-tour van Damascus.

Kleine dingen

In januari 2020 lanceert Delise haar single “Kleine dingen”, naar het gelijknamige album dat later dat jaar uitkomt. “De albumtitel verwijst naar die onbeduidende, en toch belangrijke dingen in het leven waar je snel overheen kijkt,” vertelt Delise. “Kleine dingen gaat over anders kijken naar die alledaagse momenten. En over dankbaarheid.” Daarmee schuwt Delise sociale en maatschappelijke thema’s niet. Delise: “Zorgen in het leven kunnen soms overweldigend lijken. Het besef dat als God met je meegaat, je niets meer te vrezen hebt, is de rode draad in “Overwinnen” (geïnspireerd op het Bijbelverhaal van Job) maar ook in “Verbonden” (duet met Elbert Smelt van Trinity). Daarnaast schreef ik “Helden” als een groot ‘dank je wel’ aan mensen die werkzaam zijn in de zorg.”

Voor de totstandkoming van “Kleine dingen” werkt Delise opnieuw samen met Henk Pool en Reyer (aanbiddingsleider, producer en songwriter van “Jezus Overwinnaar”). Liedjes als “Stil val”, “Kleine dingen” en “Overwinnen”, zijn kwetsbare en tegelijkertijd geloofsopbouwende uptempo liedjes met een herkenbare boodschap.

Ik ken je

In februari 2022 brengt Delise haar dubbelalbum “Ik ken je” uit. Het album bevat 14 studio-songs en een aparte cd met 6 live-opnames. “De cd “Ik ken je” is een cd die dicht bij mijn hart ligt en heel persoonlijk is. Ik neem de luisteraar namelijk mee op reis langs thema’s die mijzelf hebben geraakt tijdens het maken van het album.” Zo zijn thema’s die bijvoorbeeld langskomen: je vertrouwen écht stellen op God, dankbaarheid voor de dingen die Hij geeft, maar ook de vraag; waar bouw je op? Maar het thema dat steeds als een rode draad door alle liedjes heengaat, is dat we God’s geliefde kinderen zijn aan wie Hij zijn Zoon gaf. En dat Hij tegen jou en mij zegt: ‘Ik ken je’.” Op het album staan onder andere de singles “Bij U is het goed” (duet met Lars Gerfen), “Storm op het meer” (samenwerking met Elly Zuiderveld), “Spreid je vleugels” (duet met De Rechtstaat) en “Hoe mooi” (duet met Marjolein Keijzer).

Verborgen verhalen

In het najaar van 2023 tourde Delise langs verschillende zalen door het land om de liedjes van haar nieuwe project “Verborgen verhalen” te laten horen. Delise heeft aangekondigd dat zij in 2024 een nieuw album zal uitbrengen. Op 19 januari verscheen van het nieuwe album de eerste single: “Gebed voor jou”. 

Discografie

Gebed voor jou (19-1-2024)

De diepte in (9-6-2023)

Ik ken je – album cd + live ep (11-02-2022)

Ik ken je (14-01-2022)

Bij U is het goed – Delise & Lars Gerfen (09-06-2021)

Hoe mooi – Marjolein Keijzer & Delise (09-04-2021)

Storm op het meer (Rembrandt) (19-01-2021)

Wees niet bang (14-10-2020)

Dat doe je goed – Reyer Remix (24-09-2020)

Nu de trein vertrokken is… (24-07-2020)

Verbonden (29-05-2020)

Kleine dingen – ep cd (27-03-2020)

Overwinnen (20-03-2020)

Helden (14-02-2020)

Kleine dingen (10-01-2020)

Spreid je vleugels (11-10-2019)- De Rechtstaat ft Delise

Stil val (26-04-2019)

Bladzijde 1 – ep cd (05-10-2018)

Schuil bij mij (05-10-2018)

Wat je doet (05-10-2018) Delise ft MaddoC

Dit jaar (05-10-2018)

Mis je mij? (05-10-2018)

Bladzijde 1 (05-10-2018)

Klein zusje (13-09-2018)

Dat doe je goed (20-07-2018)